KÖPA EN KATT

Mina katter och mina kattungar är mina svanbarn; Jag är av den anledningen också väldigt noggrann med vilka som får bli deras framtida familj. Jag gör mitt bästa för att säkerställa att köparen kan ge kattungen allt som den behöver. Ett noggrant förarbete leder förhoppningsvis till en lycklig katt och nöjda köpare.

Jag säljer ingen av mina kattungar som ensamkatt eller utekatt. Orientalen och siamesen är till skillnad från de flesta andra katter ett flockdjur. För att orientalen och siamesen ska må väl så behöver de en kompis av samma ras; de säljs av den anledningen endast om där redan finns en kattkompis i hemmet eller om en annan kompis är på väg att flytta in. I vanlig ordning så finns inga regler utan undantag och det finns såklart andra katter av andra raser som också "sover i hög" och har behov av närhet av sin kattkompis

Är du intresserad av att köpa katt?  Jag har ingen väntelista eftersom jag vill matcha varje kattunge med den kommande köparen. Om du är intresserad av att köpa en katt så vill jag väldigt gärna veta mer om dig/din familj. Jag uppskattar ett personligt brev där du beskriver dig/er.

Eftersom mina rötter är i Sverige så kommer jag leverera kommande kattungar till Sverige. För information till övriga utländska köpare; Jag sänder ingen av mina kattungar i lastrummet.

Jag är medlem i SVERAK Alla kattungar levereras enligt deras regelverk och med en svensk stamtavla. Utöver detta så är de även:

  1. fullvaccinerade
  2. ID märk med microship 
  3. avmaskade
  4. fritestade från tarmparasiterna Giardia and Tritrichomonas
  5. fria från fiv/felv
  6. dolda fel försäkrade
  7. veterinärbesiktade

Vad händer när du vill tinga en kattunge? Vid tingning av kattunge så lämnas en tingningsavgift som inte återbetalas om du ångrar dig. Tingningsavgiften efterföljs av ett tingningsavtal.

Vad kostar en kattungen? Priserna för en orientaliskt korthår och siames varierar. Priset är också en sak som diskuteras ofta. Frågan jag vill att varje köpare ska ställa sig själv är: Vad får jag för pengarna? Exteriören på katten är inte allt; det viktigaste är såklart kattens mående. Jag vill gärna leva efter devicen; varför välja när du kan få båda? Båda är dock inte gratis. Jag strävar efter att leverera en frisk kattunge som också uppfyller rasstandarden. 

Att i allra största möjliga mån säkerställa ett katteri som är fritt från smittor kostar pengar. Att använda sig av friska och välmeriterade avelshanar kostar pengar. Att föda upp kattungar som är en del av familjen; som får göra anspråk på min tid kostar pengar. Att de föds upp på kvalitetsfoder kostar också pengar. 

Att köpa en sjuk katt som även riskerar att smitta ner dina övriga katter kan bli en dyr läxa. 

  • Alla hanar är kastrerade vid leveransen
  • Honor för avels säljs endast till seriösa och registrerade uppfödare

Priset på just mina kattungar varierar om du köper en kattunge för avel eller sällskap.

Även exteriören på katten påverkar slutpriset.